فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:22 Issue: 4, 2011

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:22 Issue: 4, 2011

  • تاریخ انتشار: 1389/12/15
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی صفحه 200
    دین، شیوه و روش صحیح زندگی کردن را به انسان می آموزد و به تعبیر علامه طباطبایی «ان الدین فی عرف القرآن هو السنه الاجتماعیه الدائره فی المجتمع» (1)، از این رو هنگامی که دین بد فهمیده می شود، مسیر زندگی انسانها منحرف می گردد و همان گونه که شخص بی دین از صراط مستقیم خارج شده است، شخصی متدینی هم که تلقی صوابی از دین ندارد، بیرون از صراط مستقیم است. دینداری دارای لغزشگا ه های مختلفی است که یکی از خطرناکترین آنها «سطحی نگری» است. دیندار سطحی نگر، چیزی از دین را «منکر» نمی شود و در صدد «مخالفت» با دین هم نیست، ولی درک او فراتر از برخی ظواهر نمی رود و به «فهم عمیق» از دین دست نمی یابد.
  • ملینا امینی، شیلا امامیه، امیر قاسمی، حسین محمد ابراهیم، حسن تراب زاده صفحه 204
    زمینه و هدف
    با افزایش مصرف فلوراید شیوع فلوئوروزیس افزایش یافته است. تکنیک معمول و محافظه کارانه برای درمان این عارضه روش میکروابریژن می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی کارآیی درمان میکروابریژن همراه با Office bleaching در بهبود زیبایی دندانهای مبتلا به فلوئوروزیس انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی بیست دندان مبتلا به فلوئوروزیس انجام گردید. درمان میکروابریژن با محصول تجاری Opalustre ((Ultradent Products Inc. UT، USA حداکثر به مدت ده دقیقه صورت گرفت. متعاقب آن، Office bleaching انجام و تصاویر دیجیتالی از مراحل درمان تهیه گردید. میزان بهبودی ظاهری دندانها با مقیاس آنالوگ بصری توسط دو مشاهده گر و پارامترهای رنگی L*a*b* و (ΔE) بعد از میکروابریژن (M)، Office bleaching متعاقب میکروابریژن (MO) و یک هفته بعد از آن ارزیابی و داده ها با آزمونهای آنالیز واریانس مقادیر تکراری، آزمون LSD و Friedman مقایسه شدن د.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین نواحی مبتلا و غیرمبتلا از نظر پارامترهای رنگی L*a*b* و (ΔE) در مراحل مختلف درمان دیده نشد. میانگین (ΔE) برای M و MO یک هفته بعد به ترتیب برابر 05/10، 51/14 و 28/20 برآورد شد و تغییرات معنی دار بود. (0001/0 p <) میانگین امتیازات شاخص آنالوگ بصری در این سه مرحله به ترتیب برابر 15/4، 22/5 و 36/6 بود و تفاوتهای معنی داری مشاهده شد (0001/0 p <).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد استفاده از تکنیک میکروابریژن در تمام مراحل درمان منجر به بهبود معنی داری در زیبایی دندانهای مبتلا می گردد، کمترین بهبودی بعد از M و بیشترین بهبودی نیز یک هفته بعد از درمان مشاهده گردید و نتایج MO در محدوده متوسط دو گروه قرار داشت.
    کلیدواژگان: فلوئوروزیس دندانی، میکروابریژن مینایی، سفیدکردن دندان
  • رضا شرافتی چالشتری، فرهاد شرافتی چالشتری، محمود رفیعیان کوپایی، فاطمه دریس، کوروش اشرفی صفحه 211
    زمینه و هدف
    استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس به عنوان عواملی در ایجاد پوسیدگی دندان محسوب می گردند. اخیرا تحقیق و استفاده از داروهای گیاهی رو به افزایش است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه اثرات ضد باکتریایی عصاره اتانولی برگ گردو با دهان شویه کلرهگزیدین روی این باکتری ها انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری برگ گردو، عصاره اتانولی گیاه تهیه و اثرات ضد میکروبی عصاره و کلر هگزیدین به روش چاهک- دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) با روش میکرودایلوشن علیه استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس انجام شد، آمیکاسین (سی میکروگرم) به عنوان کنترل مثبت به کار رفت. میزان ترکیبات فنلی کل به روش فولین – سیتوکالتیو اندازه گیری شد. داده ها بر اساس مشاهده نتایج آزمایشگاهی در چک لیست جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 16 و آزمون Mann-Whitney مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار MIC عصاره اتانولی برگ گردو برای استرپتوکک های موتانس و سانگوئیس به ترتیب 125 و6/15 میلی گرم در میلی لیتر بود. میزان هاله عدم رشد عصاره برای استرپتوکک موتانس کمتر از کلر هگزیدین (000/0= P) و در مورد استرپتوکک سانگوئیس اختلاف معنی داری نشان داده نشد (058/0= P). میزان ترکیبات فنولی 43/14 ± 410 میلی گرم در گرم بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که عصاره برگ گردو دارای اثر ضد میکروبی علیه باکتری های مذکور بوده و می تواند به عنوان فرآورده ای آنتی سپتیک در پیشگیری و درمان پوسیدگی های دندانی حاصل از این میکروارگانیسم ها جایگزین گردد.
    کلیدواژگان: اثرات ضد باکتریایی، برگ گردو، استرپتوکک موتانس، استرپتوکک سانگوئیس
  • مریم زارع جهرمی، مسعود خبیری، آذین امین زاده صفحه 218
    زمینه و هدف
    فایل های چرخشی ممکن است سبب تغییرات آناتومیک ناحیه اپیکال شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی حفظ انحنای کانال با استفاده از دو سیستم چرخشی (فلکس مستر) Flex Master و (پروتیپر) Protaper می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی از ریشه های مزیوباکال مولر اول دائمی فک بالای انسان با طول ریشه 18-23 میلی متر و انحنایی بین 15-40 درجه استفاده شد. گشادی کانال ها حداقل به اندازه فایل شماره ده و حداکثر به اندازه فایل شماره 15دستی بود. نمونه ها در دو گروه پانزده تایی قرار گرفتند. در هر دو گروه کانال ها پس از تهیه حفره دسترسی، بخش تاجی کانال به روش Crown down با استفاده از Gates Glliden شماره 1و 2 آماده سازی شدند و سپس با به کارگیری فایل های چرخشی فلکس مستر و پروتیپر بر اساس توصیه کارخانه سازنده آماده سازی شدند. پس از اتمام مراحل آماده سازی، فایل دستی شماره سی در کانال ها قرار داده شده و تحت شرایط فایل اولیه به روش دیجیتال مجددا از کانال ها رادیوگرافی به عمل آمد و زاویه فایل نهایی اندازه گیری شد. جهت بررسی نتایج از آنالیز واریانس، آزمون t و کواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین زاویه انحراف آپیکال متعاقب استفاده از دو سیستم روتاری فلکس مستر و پروتیپر به ترتیب 07/3 ± 19/6 و87/2 ± 52/5 درجه بود. میانگین انحراف آپیکال با استفاده از سیستم فلکس مستر بیش از میانگین انحراف در استفاده از سیستم پروتیپر بود. (05/0 ≤ P)
    نتیجه گیری
    در اثر استفاده از دو سیستم فلکس مستر و پروتیپر، انحراف آپیکال کانال اتفاق افتاده بود. میزان انحراف در استفاده از سیستم فلکس مستر کمی بیشتر از پروتیپر بود. اما اختلاف این دو سیستم معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: تغییرات آناتومیک، انحراف آپیکال، مولر اول دائمی، فایل های چرخشی
  • محمدرضا خامی، سارا قدیمی، هادی زارع، مریم ربانی صفحه 223
    زمینه و هدف
    وجود نیروی کار دندانپزشکی آگاه و دارای نگرش مثبت لازمه موفقیت استراتژی های ارتقای سلامت دهان جامعه است. هدف این مطالعه، بررسی نگرش دانشجویان دندانپزشکی شهر تهران در خصوص رفتارهای بهداشت دهان و عوامل مؤثر بر آن بر اساس پرسشنامه می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی، پرسشنامه Hiroshima University-Dental Behavioral Inventory (HU-DBI) به زبان فارسی ترجمه و اصلاحات لازم برای افزایش روایی و پایایی برگردان نسخه فارسی آن انجام شد. پرسشنامه بین دانشجویان ترم های شش و ده دانشکده های دندانپزشکی شهر تهران توزیع و بلافاصله جمع آوری گردید. از آزمونهای آماری Chi-Square و مدل Regression Logistic برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه مقطعی در مجموع دویست دانشجو شرکت کردند. تعداد دختران موافق با عبارت «توجه به حضور رسوبات چسبنده بر روی دندان» و «تمیز کردن دندانها بدون خمیر دندان» کمتر از پسران موافق (به ترتیب 04/0 و 06/0= p.v) و در مورد «عدم تحمل دست دندان در دوران پیری» بیشتر از پسران موافق بود (015/0= p.v). تعداد موافقان با «ندیدن آموزش حرفه ای در مورد مسواک زدن» در دانشگاه تهران نسبت به دو دانشگاه دیگر بیشتر بود (032/0= (P، اما در مورد «استفاده از مواد رنگ زا» و «استفاده از مسواک با موهای سخت» تعداد موافقان در دانشگاه شهیدبهشتی بیشتر بود) به ترتیب 001/0 < و 074/0= p.v). تفاوتهای مرتبط با مقطع تحصیلی دانشجویان نیز در نگرش آنان یافت شد.
    نتیجه گیری
    نگرش پیشگیری دانشجویان دندانپزشکی با جنسیت و مقطع تحصیلی آنان ارتباط دارد. باید در آموزش دندانپزشکی بر پیشگیری بیشتر تاکید شود تا تاثیر عوامل زمینه ای و دانشکده ای برطرف گردد.
    کلیدواژگان: دانشجویان دندانپزشکی، نگرش کادر سلامت، آموزش دندانپزشکی
  • فرشاد باجغلی، سعید نصوحیان، محمد سید مظفری صفحه 233
    زمینه و هدف
    طراحی از عوامل مؤثر در گیر پروتز است. در مورد بریج های باند شونده با رزین نیز با توجه به خاصیت محافظه کارانه و محدودیتهای ناشی از آن، این امراهمیت ویژه می یابد. با توجه به امکان طراحی های مختلف در مورد بریج های باند شونده با رزین، هدف این مطالعه مقایسه میزان گیر این پروتز با دو طراحی متفاوت می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، آزمایشگاهی از 22 بریج باند شونده با رزین که بر دندانهای پره مولر و مولر دوم هم اندازه، یکسان و فاقد پوسیدگی استفاده شد. گروه اول با طراحی متداول شامل ایجاد سطوح گیردهنده در سطح لینگوال دندانها همراه با رست اکلوزال و دو شیار عمودی در سطوح پروگزیمال هر دندان بود. گروه دوم با تراشی دیگر فقط شامل حفره های Cl II در ناحیه مجاور بی دندانی با یک بول ممتد در لبه ها بود. پس از ساختن فریم فلزی، نمونه ها با سیمان رزینی Panavia F سیمان گردید. نمونه ها تحت نیروی جداکننده قرار گرفتند و نیروی لازم برای هر بریج ثبت گردید. نتایج حاصله در دو گروه با آزمون t در نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. در آزمونهای انجام شده ضریب اطمینان 95% مد نظر بوده است.
    یافته ها
    میانگین گیر در گروه بریج با طراحی متداول 62/8 ± 523/39 گیلوگرم نیرو و در گروه بریج با طراحی تغییر یافته 10/4 ± 714/25 کیلوگرم نیرو بود و آزمون آماری t نشان داد که بین میانگین نیروی گیر دو گروه تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0> P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که گیر پروتز با طراحی متداول بیش از گیر پروتزهای ساخته شده با طراحی تغییریافته است که تنها نگهدارنده های داخل تاجی Cl II داشته اند.
    کلیدواژگان: گیر پروتزهای دندانی، دندان مصنوعی ثابت باند شونده با رزین، سمان رزینی، تراش دندان، پروتزهای دندانی
  • احسان قاسمی، رامین مشرف، علی عیدی نجف آبادی صفحه 240
    زمینه و هدف
    در مورد سایش دندانهای مصنوعی کامپوزیتی (Multilithic) بررسی های متعددی انجام شده اما در مورد استحکام اتصال آنها با رزین های بیس پروتز مطالعات اندکی موجود است. هدف از این مطالعه بررسی استحکام اتصال دندانهای مصنوعی کامپوزیتی به پایه رزینی پروتز می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی – آزمایشگاهی چهار نوع دندان مصنوعی Multilithic (گلامور، یاقوت، آیوکلار و اپل) استفاده شد. از هر گروه دندانی بیست نمونه به نحوی در چهار منشور مومی قرار گرفتند که سطح لینگوال آنها به سمت بالا و محور طولی آنها با یال منشور زاویه قائمه تشکیل می داد. پس از آکریل گذاری و پخت، نمونه ها تحت نیروی فشاری-برشی ماشین دارتک با سرعت پنج میلی متر بر دقیقه قرار گرفتند. نیروی شکست و محل ایجاد شکست در نمونه ها مشخص گردید. داده ها به وسیله آزمون آماری ANOVA و آزمون تکمیلی Tukey در سطح معناداری 05/0 بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین استحکام اتصال در گروه اپل(99/414 ± 1337) از همه بیشتر و پس از آن دندانهای یاقوت (86/142 ± 36/1097)، آیوکلار (43/366 ± 945) و گلامور (80/285 ± 880) در رده های بعدی قرار گرفتند و تفاوت معنی داری بین برخی از این گروه ها مشاهده شد. درصد شکست پیوستگی در گروه دندانی آیوکلار با 25% از همه بیشتر، پس از آن دندانهای اپل با 20%، گلامور 15% و یاقوت 5/10% در رده های بعدی قرار گرفتند، اما هیچ تفاوت معنی داری از لحاظ آماری بین گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که میانگین استحکام اتصال در دندانهای مصنوعی کامپوزیتی اپل بهتر از دندان مصنوعی کامپوزیتی آیوکلار و دیگر دندانهای مصنوعی مورد استفاده در این بررسی است.
    کلیدواژگان: دندان مصنوعی، استحکام اتصال، رزین آکریلی
  • منصوره میرزایی، اسماعیل یاسینی، ایوب پهلوان، حمید کرمانشاه، معصومه حسنی طباطبایی، سکینه آرامی، محمد جواد رحیم آبادی صفحه 248
    زمینه و هدف
    سمان گلاس آینومر Fuji IX دارای خاصیت باند به دندان و اثر ضد پوسیدگی است که به نظر می رسد با ایجاد Crosslink های یونی بتواند سیل مناسبی بین دندان و ترمیم ایجاد نماید. از طرف دیگر، درمان سفید کردن دندان می تواند سیل ترمیمهارا تحت تاثیر قرار داده و منجر به نشت باکتری و مایعات به ساختارهای ترمیم شده گردد، هدف از این مطالعه، مقایسه اثر هیدروژن پراکسید 35% بر میزان ریزنشت حفرات Cl V ترمیم شده با گلاس آینومر Fuji IX می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، چهل دندان پرمولر و مولر سالم انسانی انتخاب و حفرات Cl V استاندارد در آنها تراش داده شد. ترمیم حفرات در دو گروه با سمان Fuji IX انجام گردید و دندانهای گروه مورد به مدت پنج روز متوالی (هر روز سی دقیقه در سه نوبت) در تماس با هیدروژن پراکسید 35% قرار گرفته و دندانهای شاهد در سرم فیزیولوژی نگهداری شدند. نمونه ها بعد از قرار گرفتن در چرخه های حرارتی و رنگ آمیزی با فوشین، مهر و موم شده و بعد از برش، میزان نفوذ رنگ در آنها اندازه گیری شد. رتبه های ریزنشت در گروه ها با آزمونهای Mann-Whitney U و Friedman مقایسه شدند.
    یافته ها
    آنالیز آماری بین گروه های مورد مطالعه نشان داد که میانگین و میانه ریزنشت در مجموع چهار ناحیه در دندانهای گروه شاهد برابر 588/1 و 625/1 و در نمونه های اکسپوز شده به هیدروژن پراکسید برابر 913/1 و 25/2 می باشد. هیچ تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه از این جهت دیده نشد. ریزنشت دندانهای مورد در ناحیه مزیال بیش از ناحیه شاهد بود (04/0 p<) ولی هیچ تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد استفاده از سمان گلاس آینومر Fuji IX در ترمیم حفرات Cl V به دنبال درمان سفید کردن با هیدروژن پراکسید 35% منجر به کاهش ریزنشت تا حد گروه شاهد گردید.
    کلیدواژگان: نشت، سمان گلاس آینومر، مواد سفید کننده
  • مریم کرمی نوگورانی، شکیبا حسین زاده، شهرام طاهری صفحه 255
    زمینه و هدف
    یکی از مشکلات بیماران تحت درمان همودیالیز، خشکی دهان و عوارض آن می باشد. لذا این مطالعه با هدف مقایسه یک نوع آدامس تخصصی افزایش دهنده بزاق و آدامس بدون قند معمولی بر میزان ترشح بزاق بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش بررسی
    این کار آزمایی بالینی متقاطع دوسوکور در طی دو دوره 14روزه با فاصله یک هفته استراحت با همکاری سی بیمار داوطلب بخش همودیالیز دو مرکز دیالیز اصفهان صورت گرفت. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به هر گروه یک نوع آدامس تخصصی افزایش دهنده بزاق (بیوتن) و یا آدامس بدون قند معمولی (اربیت) داده شد تا به مدت 14 روز، روزانه سه عدد در زمان احساس خشکی دهان به مدت حداقل ده دقیقه بجوند. دوره دوم، پس از گذشت یک هفته استراحت، با تعویض نوع آدامسها انجام گرفت. قبل از شروع مطالعه و پس از هر دوره، اقدام به اندازه گیری بزاق تحریکی شد نتایج با استفاده از آزمونهای آماری t و Wilcoxon مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین مقدار ترشح بزاق بعد از جویدن هر دو آدامس به طور معناداری افزایش یافت (012/0= P اربیت) و (001/0> P بیوتن) ولی جویدن آدامس تخصصی نسبت به آدامس معمولی حدود 12برابر افزایش بزاق بیشتری را نشان داد. (001/0 P <) از نظر میزان رضایت مندی بیماران از تاثیر آدامسها بر کاهش خشکی دهان، اکثر بیماران جویدن آدامس بیوتن را به آدامس اربیت ترجیح داده اند.
    نتیجه گیری
    جویدن هر دو نوع آدامس بیوتن و اربیت در افزایش ترشح بزاق مؤثر است ولی بیوتن تا ثیربسیار بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، آدامس، ترشح بزاق، بیوتن، اربیت
|
  • Melina Amini, Shila Emamieh, Amir Ghasemi, Hoseain Mohammad-Ebrahim, Hasan Torabzadeh Page 204
    Background And Aim
    Development of fluorosis is increasing due to the higher consumption of fluoride. Microabrasion is the most conservative technique for the management of this disorder. The present study assessed the esthetic improvement of fluorotic teeth after microabrasion with office bleaching.
    Materials And Methods
    This clinical trial was carried out on 20 fluorotic teeth. Microabrasion was performed for 10 minutes followed by office bleaching. Digital images were obtained of all stages of the treatment. The esthetic improvement was determined by visual analogue scale along with the color parameters of L*a*b* and (ΔE) after microabrasion (M), microabrasion plus office bleaching (MO) and one week later the data were subjected to One-way analysis of variance (ANOVA) for repeated measures, LSD and Friedman tests.
    Results
    No significant differences were found between fluorotic areas and non- fluorotic areas of the teeth after different stages of (M) regarding L*a*b* and ΔE parameters. The mean ΔE was estimated to be 10.05, 14.51 and 20.28 for M, MO and one week later, respectively. Significant differences were observed between these stages (p<0.001). In addition, the mean visual analogue scores for these stages were 4.15, 5.22 and 6.36, respectively, which were significantly different (p<0.0001).
    Conclusion
    This study showed that the microabrasion technique significantly improved the esthetic appearance of fluorotic teeth at all stages of treatment. The most improvement was observed with (MO) after one week and the least was related to (M), while immediate results of (MO) were moderate.
  • Reza Sharafati-Chaleshtori, Farhad Sharafati-Chaleshtori, Mahmood Rafieian-Kopaei, Fatemeh Drees, Koorosh Ashrafi Page 211
    Background And Aim
    Streptococcus mutans and sanguinis are etiologic agents of dental caries. The use and search for drugs derived from plants have accelerated in the recent years. The aim of this study was to compare the antibacterial effects of ethanolic walnut leaf extract with chlorhexidine mouth rinse on these bacteria.
    Materials And Method
    In this experimental study, after collection and extraction of the plant, the ethanol extract of walnut leaves together with chlorhexidin was examined for antibacterial activities on Streptococcus mutans and Streptococcus sanguinis using the agar-diffusion and microdilution methods. Amikacin (30µg) was used as an antimicrobial positive control. Assessment of total phenolic components was carried out using Folin-Ciocalteu method. Data were collected as a check list based on observation of laboratory results and analyzed by SPSS 16 software using the Man-Whitney statistical test.
    Results
    The results showed that the Minimum Inhibitory Concentration (MIC) for ethanolic extract of walnut leaf was 125 and 15.6 mg/ml for Streptococcus mutans and Streptococcus sanguinis, respectively. There was significant different between ethanolic extract and chlorhexidine on the inhibition zone for Streptococcus mutans) p=0.000) but no significant difference was observed for Streptococcus sanguinis (p=0.058). Deal of the phenolic component was 410 ± 14.43 mg/g.
    Conclusions
    These findings showed that walnut leaves have antibacterial effects on these two bacteria and may be substitute for protection and treatment against dental plaque due to these microorganisms. -kord, Iran.
  • Maryam Zare Jahromi, Masoud Khabiri, Azin Aminzadeh Page 218
    Background And Aim
    Rotary files may be cause anatomical changes in apical area. The aim of this study was evaluation of maintenance of the canal’s curve using Flex Master and Protaper rotary instruments.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, we used 30 mesiobuccal roots of first permanent maxillary molars with a mean length of 18-23 milimeters and a mean curve of 15-40 degrees. Sampling was simple and the specimens were divided into two groups of fifteen. In each group, the canals were prepared by crown down method after the access step. Then they were prepared using Flex master and Protaper according to their company’s instruction. After finishing the preparation steps, hand instrument number 30 was placed in the canals and under the same primary condition we evaluated the final angle by digital radiographic system. For evaluation of the results, we used variance analysis, t test and covariance analysis.
    Results
    The mean angle of apical transportation after using two Flexmaster and Protaper rotary systems was 6/19±3/07 and 5/52±2/87 degree, respectively. The mean apical transporation using the Flexmaster system was more than Protaper system but the difference between them was insignificant (P>0/ 05).
    Conclusion
    Because of using these two rotary systems, we had apical canal transportation. This transportation by using Flexmaster system was more than the Protaper system, but it was not significant.
  • Mohammad Reza Khami, Sara Ghadimi, Hadi Zare, Maryam Rabbani Page 223
    Background And Aim
    Effectiveness of oral health promotion programs requires presence of knowledgeable and prevention-oriented dental workforce. The aim of the present study was to investigate attitudes of dental students and its determinants in Tehran towards prevention based on Hiroshima University-Dental Behavioral Inventory (HU-DBI) questionnaire.
    Materials And Methods
    A Farsi version of HU-DBI questionnaire was prepared, validated and administered to the pre-clinical and clinical students of three dental schools located in Tehran. Chi-square test and logistic regression model served for statistical analysis.
    Results
    In this cross-sectional study, two-hundred students participated. Women were less likely to agree with the statements "I have noticed some white sticky deposits on my teeth", and "I think I can clean my teeth well without using toothpaste" (P=0.04 and P=0.06, respectively), and more likely to agree with "I think that I cannot help having false teeth when I am old" compared to men (P=0.015). Differences related to the student's schools also existed in the student's reactions to the items "I have used a dye to see how clean my teeth are" and "I use a toothbrush which has hard bristles". Differences related to the students’ study year were also found in their attitudes towards prevention.
    Conclusion
    Dental students’ prevention-oriented attitudes seem to be associated with their gender and study year. More emphasis should be placed on prevention in Iranian dental curriculum to overcome those differences in the student's attitudes which are related to background and academic characteristics.
  • Farshad Bajoghli, Saeid Nosouhian, Mohammad Seyedmozafare Page 233
    Background And Aim
    Prosthesis design has an important effect on its retention, especially in Resin Bonded Restorations (RBRs) in which preparation is conservative since there are different design possibilities to fabricate RBRs. The aim of this study was to compare the retention of RBRs with two different designs.
    Materials And Methods
    In this experimental study, twenty-two RBRs were fabricated from twenty-two premolar and second molar teeth which had the same size and no carries. In the first group, conventional preparation which included lingual preparation, guiding planes, occlusal rests and two grooves in interproximal areas, was perfomed. In the second group, preparation included only class II inlay cavity preparation on the edentulous side. After frame work fabrication, the samples were cemented with resin cement (Panavia F), and subjected to tensile force. The force required to separate each sample was recorded and the results in the two groups were compared by t test.
    Results
    Average retention in the group with conventional design was 39.523 ± 8.62 kgf and 25.715 ± 4.10 kgf in the group with modified design. The difference was shown significant by the statistical t test (P<0.001).
    Conclusion
    Results indicate that the design with conventional preparation had a higher retention than the modified design that has only Class II intercoronal retainers..
  • Ehsan Ghasemi, Ramin Mosharraf, Ali Eidi-Najafabadi Page 240
    Background And Aim
    The wear resistance of composite denture teeth has been well investigated, but there have been few studies about the bonding of these teeth to acrylic denture base resins. The aim of this study was to evaluate the bond strengths of four brands of multilithic denture teeth to acrylic denture base material.
    Materials And Methods
    In this experimental laboratory study four denture teeth groups (Glamour, Yaghout, Ivoclar and Apple) were used. Of each type of denture teeth 20 specimens were dogged into four wax prisms so that the lingual surface was faced upwards and the long axis of each of them made an angle of 90 degrees with the edge of the prism. After the placement of acryl and their curing stages, each sample was tested under shear-compressive force of 5 mm/min speed until fractured occurred. The data were analyzed by ANOVA and TUKEY test at 0.05 significance level.
    Results
    Apple teeth had the highest mean bond strength (1337±414/99) followed by Yaghoot (1097/36±142/86), Ivoclar (945±366/43) and Glamour (880±285/80). Statistical analysis showed significant difference between the mean bond strength in some of denture teeth. Ivoclar specimens had the highest percentage of cohesive fracture followed by Apple, Glamour and Yaghoot. Nevertheless, statistical analysis showed no significant difference between the percentages of cohesive fracture in different groups of denture teeth.
    Conclusion
    The results of this study showed that the bond strength of Apple denture teeth is more than Ivoclar and other denture teeth that were used in this stud.
  • Mansoreh Mirzaei, Esmaeil Yassini, Ayub Pahlevan, Hamid Kermanshah, Masoumeh Hasani-Tabatabaei, Sakineh Arami, Mohammad Javad Rahimabadi Page 248
    Background And Aim
    Fuji IX packable glass ionomer has anti-carious properties by adhesion to tooth structure. It seems to provide adequate seal between tooth structure and restoration due to the development of ionic crosslinks. Furthermore, bleaching may affect the marginal seal of restorations, subsequently increasing the leakage of oral fluids and bacteria into the restored structure. The aim was to evaluate the effect of packable glass ionomer (Fuji IX) on the microleakage of Class V restoration exposed with and without H2O2 35%.
    Materials And Methods
    Forty sound human molars and premolars were selected and class V standard cavities were prepared on each tooth. The specimens were assigned in two case and control groups while cases were exposed to H2O2 35% for the subsequent 5 days (30 minutes each day thrice) and the controls were stored in serum physiology. The specimens were thermocycled, stained with fushin and sectioned longitudinally. The microleakage scores were determined and subjected to Mann-Whitney U and Friedman tests in both groups.
    Results
    The mean and median of leakage scores in four regions of control specimens were 1.588 and 1.625 while the ratios were 1.913 and 2.25 for the teeth exposed to H2O2. The teeth exposed to H2O2 35% leaked higher than control specimens in the mesial region (p<0.04), while no significant differences were observed between two groups in the other areas.
    Conclusion
    The use of Fuji IX glass ionomer cements in the restoration of class V cavities is an acceptable treatment modality for the restoration of bleached teeth.
  • Maryam Karami Nogourani, Shakiba Hoseinzadeh, Shahram Taheri Page 255
    Background And Aim
    One of the most important side effects of frequent hemodialysis is xerostomia. Therefore, this study compared saliva secretion caused by a specific saliva stimulant chewing gum (Bioten) with an ordinary sugar free one (Orbit) on hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    This study was a clinical, double-blinded cross-over study. Thirty volunteer hemodialysis patients of two dialysis centers in Isfahan were randomly classified into two groups. In the first period of 14 days, each group was given one brand of chewing gum (Biotene or Orbit) to chew. Three gums a day of each brand were given to each group to chew for at least 10 minutes, while the other group was given the other brand. After a one- week-washout period in between, the second 14 days period was accomplished by changing the brands of chewing gums given to each group. Before the beginning of the study and after each period, the secreted saliva was measured. The findings were statistically analyzed using the t test and Wilcoxon test.
    Results
    Chewing each kind led to a considerable increase in saliva secretion and achieved patient satisfaction (p<0.05) while the efficacy of Bioten was significantly higher (p<0.001). Regarding the patients’ overall satisfaction about the effect of the chewing gums on reducing xerostomia, most patients chose Bioten (p<001).
    Conclusion
    Both kinds of chewing gums were effective in increasing saliva secretion. However, the effect of Bioten was more significant.